2005-07-02 00:55:20• hírek • Szatmár.ro

A fitneszről

A jó közérzethez, elégedettséghez  szükséges  a rendszeres testmozgás

A fitneszről egy átlagos, korunk taposómalmában őrlődő, a nap 24 órájában rohanó embernek többnyire az a véleménye: plusz energia, idő, no és nem kevés mazochizmus! Szerencsére azért olyanok is akadnak, akik - ha csak fél szemmel is -, de már kacsintgatnak a fitneszre, ott motoszkál a fejükben, hogy legközelebb mégis, valahol majd, valamikor... Hogyan lehetne tehát a megvalósítás útjára lépni úgy, hogy az esetleges kezdeti kudarcok ne vegyék el amúgy is kérészéletű kedvünket a mozgástól, az erőfeszítéstől?

Mit remélhetsz?

Arra azért ne számítson senki, hogy egy nap alatt éveket fog bepótolni, és sajnos, tíz évet sem lehet fiatalodni. A mindennapokba szép óvatosan beépülő mozgás azonban mindenképp fiatalító hatású lehet, energiával töltheti fel az embert, állóképességet adhat, és nem csak kilóktól, de gátlásoktól, problémáktól is megszabadíthat! Kell ennél több? Ideje hát elkezdeni!
Kezdő adagok

A lelkes moccani vágyó, ha már elmúlt húsz és talán be is rozsdásodott kissé, félve néz mindenfajta önkínzó tevékenység elé. "Vajon bírni fogom? Nem vagyok én már öreg az ugrabugrához?" Sokan, sajnos, le is beszélik magukat, vagy mindjárt az első izomlázat több hónapos "regenerálódás" követi, lelkiismereti okokból megspékelve némi lépcsőmászással. Mindenkit megnyugtatok, a mozgás nem korhoz kötött tevékenység!

Önerő vagy szakértelem?


Természetesen nem mindegy ki, mikor, hol és mit? Mármint sportol. Fontos a személyre szabott edzésprogram és a fokozatosság betartása! Ma már szinte minden mozgásstúdió a lehetőségek igen széles skáláját vonultatja fel, az eligazodást pedig tapasztalt edzők segítik.
Vitathatatlan, hogy kezdetnek mindenképpen ez a szervezett és ellenőrzött mozgás a legmegfelelőbb, részint a szakképzett segítség, másrészt az elhatározásunkban támogató társaság, közösség miatt.

A lélek ereje

Első lépés természetesen az elhatározás! Javaslom, kezdje azzal, hogy ne próbálja legyőzni a cekkerrel, a mosogatással és a család többi tagjának folyamatos kiszolgálásával kapcsolatban önben felhorgadó indulatot! Ha odáig eljutott, hogy saját jó közérzetét, elégedettségét legalább annyira fontosnak érzi, mint a másokét, akkor megtette az út nagyját! Azt már sokkal könnyebb lesz belátni, hogy ehhez a jó közérzethez, elégedettséghez igenis hozzátartozik a legalább közel ideális testsúly, a könnyű légzés, az egyenes (jó esetben büszke) tartás, nem utolsósorban pedig a "csajok" társasága. Azonban mindehhez, sajnos, kevés a divatos fitneszruha és a márkás edzőcipő, a fő feladat maga a mozgás!  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: